Sivut

perjantai 16. lokakuuta 2015

Asioita, joita suomalaiset ei osaa arvostaa

Ennen lähtoäni olin intoa täynnä ja totaalisen varma, että Suomea en kyllä tule ikävoimään. Olin varma, että ihmisiä tulen ikävoimään, mutta en Suomea. No ei nyt mennyt taas ihan kuin olin ajatellut. Näistä asioista pitää oikeasti olla kiitollinen. 

1. Hikiset kesäiltapäivät täydessä ruuhkabussissa♥ Päätä särkee, happi ei kulje, viereesi istuu henkilokohtaisesta hygieniasta tietämäton mies. Lisätään mukaan vielä itkevä vauva ja puhelimeen kälättävä nainen. Ja ainiin, puhelimesi akkukin on loppu. Aika varma kuolema siis. 
En sinänsä tätä tapahtumaa ikävoi, vaan julkista liikennettä. Täälläpäin Amerikkaa sitä ei ole nimeksikään. Milläs pääset klubilta kotiin yollä? taxilla tai Uberilla, ja sehän lysti maksaa. Ei oo yobussia mihin hypätä. Jos satut julkista liikennettä loytämään, se on aika varmasti ainakin tunnin myohässä tai ei saavu ollenkaan. 

2. Ruokakerma♥ (maitopohjainen tai kasvis). Ei vaan mee mun tajuntaan miten ilman ruokakermaa voi tehdä esim. vaikka hyvää pastaa :( En ole vielä mistään ruokkermaa loytänyt. Ja pastaa olen yrittänyt taikoa ilman ruokakermaa, lopputulos on kuiva ja tarrautuu pannun pohjaan. Suomalaisesta ruoasta en pahemmin välitä, mutta kauppojen raaka-aineet on kyllä ihan parasta Suomessa. 

3. Perus salmiakki, lakritsi ja ruisleipä♥ Terveellinen ruoka. Suomessa ollessani soin ruisleipää vain sen ''terveellisyyden'' takia, jos siis edes leipää soinLoysin kaupan, jossa myydään Pandan lakuja ja Finlandiaa (ei ollut viinaa, vaan voi nimeltä Finlandia). Good enough. 

4. Valittaminen TYKSin jonoista ♥ Parasta mitä tiedän, vaikka en itse TYKSiä edes käytä. Naamat kiinni siellä Suomessa, meillä sentään on julkinen terveydenhuolto. Ei tarvitse miettiä koskaan, voiko lääkäriin mennä ja jos voi niin mille niistä. Se epäilyttävä kaupungin laidalla vai kalliimpi keskustassa? Ehkä se kaupungin laidalla oleva. Hei mitä sä teet? Irti mun kädestä! Ai sä amputoit sen, vaikka oltais tarvittu vain tikkejä? kiva. 

5. Turvallisuus. Voi että muuttaako naapuriisi musta mies? pelottaako. Ehkä se vie sun naisen, tai tyottomyystuen? Voi voi voi. Mut pelkää sä sun naapuria sen ihonvärin perusteella, hyvin perusteltua
New Yorkissa ei hei ole tapettuketään 5 päivään, USAn poliisi ei ole tappanut ketään muutamaan viikkoon. Suomi on turvallinen, juntti, mutta turvallinen ♥
6. SAUNA. Suomessa en käynyt saunassa useinkaan. Täällä haluaisin käydä, mutta se ei ole sama asia. Kiukaalle ei heitetä vettä. Ja lämpoä ehkä 50 astetta.
Suomi on hyvä mesta. Pieniä ja isompia arjen juttuja, joita osaan nykysin arvostaa enemman. Hyvää viikonloppua, koittakaa kestää Alkon jonossa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksesi ovat tervetulleita